This is she

My photo
selangor, Malaysia
rambling is her new activities lately..so, just let's her do the talking..

Wednesday, April 22, 2009

geram!!

bengong la hari ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1st : aku tanak buat keje yg bukan aku punye keje!!
bodo a org2 camni. kate diri pandai tp @ the end keje die bg kat org len. da cakap diri sendiri pandai, buat la keje tu. tah pape. pastu bile bende tu salah or lambat nk siap, marah, cakap belakang kate xreti buat. eh, ape bende ni?? proses learning la konon nye ko cakap kan. kepale hangguk ko!! kalau da bg koje tp xajar pape, apekebende nye tu??? mmg aku da ssh la nk respect org2 camni dah. selame ni aku pk yg mebi aku salah judge orang. tapi skang tenyata aku betol. cos puan pon da perasan. memang babih la org camni. haaaa.... da stat kua bahase aku dahhh..

2nd : aku head department ke skang ni?? boley terangkan x kat aku please?
ok. tadi de sket petelingkahan ant. beberapa staf. yg sorg ni baru masuk n sorg ni golongan veteran. aku faham la yg korg mmg pandai, berpengalaman dan ilmu sungguh penuh di dada. tapi xbole la nk ikot suke hati utk masukkan subjek ape2 je dalam semester ni. aku as a coordinator da set kan hasil dari pebincangan ngan org2 atas yg cam bagus tapi xseberape bagus pon sebenanye.. bile da kate aku coordinator, so nape nk banyak cakap lak. kalu rase bnde tu korg2 bole handle, nah! amek sme ni. aku mmg xnk. dengan gaji yg ciput, keje banyak bagi kat aku, pastu org dok pangkah2 plak keje aku, wah! mmg laha*** la kan...tp nseb bek bole setel sbb aku besaba je tadi. aku xkesah ko nk pangkah sbb aku tau aku mesti de banyak wat salah. tapi xprlu kot cakap kuat2 macam nk marah aku. berbincang je boleh x? aku coordinator aje ok. bukan head department.

3rd : no weekend date for this week
ok. bende ni sedikit sebanyak memberi impak kat aku yg da lame mengidam nk men bedminton. plan baek punye tbe2 terpakse cancel sbb angah gune kete weekend ni. so, after koje, aku kene balik rumah n... xdapat la lepak men badminton nampaknye..sedih~ sorry yea kekaseh. next time k..

4th : fon da tahap cipan asek buat problem..
pg2 lagi da bape kali cover phone aku ni tetanggal. baru je elok dari coverage prob now da cover die pulaj patah sane sini. bile nk angkat je tetanggal bateri sekali. nak beli baru da la tnga pokai gile ni beb!! kete pnye repair lagi... aku bayar tau. adoiii...saket la bulan ni...

5th : opss.. aku pms rupenye...eheh..

patot pon nak hangin je aku dari semalam. aku da dalam tempoh2 ITU. xpela. kejap je.. hope xde yg terase..




setelah break lunch, solat, de sorang student datang mengadu pasal bende kelaka. katenye nampak 'bende' macam orang kaler putih intai2 dorang tenga belaja kat Lecture Room 2 blok akademic. macam makhluk asing pon ade die sebut. haihh. macam2.. terhibur gak la aku pastu. xde la stress2 nk pk pasal koje ni. tapi leh tahan gak penglipur lara ni bercerite. alaaa... imagination je tuu...xde pape la. sedapkan hati sendiri sebenanye. ehehehe..

ok la. continue work. de je ni bende nk buat. best de blog ni. bole tempat luah muntah segale masalah aku. tapi sape2 nk terase, sendirik punye pasal. sape soh bace? haha.. nasib la. sape soh buat masalah ngan aku kan. ngeeeee..

bye!

5 comments:

HariHaz said...

woh. sabar beb. sabar.. hahaha~ aku pun baru nak masuk opis baru neyh. takut lak kalo ada minah2 kerek. ramai pompuan seyyy~~

HariHaz said...

woh. sabar beb. sabar.. hahaha~ aku pun baru nak masuk opis baru neyh. takut lak kalo ada minah2 kerek. ramai pompuan seyyy~~

a'a nazzirah said...

ha? ko dapat koje mane? nak
ikooottttt~~~
=(

HariHaz said...

aku dapat koje kat paka daa.. env officer. harap2 aku ni pandai la wat keje. blaja tak pandai. haha~ nik ganti tempat aku. huhuh. b4 kua aku da cari. takle bising a camtu.

a'a nazzirah said...

wahh...env officer tuh..
neway, gud lak wehh..