This is she

My photo
selangor, Malaysia
rambling is her new activities lately..so, just let's her do the talking..

Tuesday, November 30, 2010

Sorry peeps..

Aku rasa dah tiba masa yg sesuai utk aku remove frens kat FB.. Aku tak kesah sapa sapa mau jadi kawan tapi aku cukup distracted dengan gambar gambar model-kaki-tak-cukup-panjang pastu posing macam desperate kain belah sana belah sini tuh.. Bukan jeles tapi tah la,,aku mmg tak dapat nak terima. Dah cuba utk terima tapi..sori la beb, I have to be myself :)

So, pendek kata, gudbye la ha.. bak kata Maher Zain, pilih kawan yang baik baik untuk diteladani, sbb faktor memilih kawan ni la yg boleh membawa kita ke arah kebaikan atau kebinasaan. Reminder utk diri sendiri -.-

Lagipon bagi aku, tak luak pon hilang 2 3 orang kawan..lagi lagi yang macam sombong bajet bagus, kan? Semoga kita tergolong dalam kalangan orang yg beriman,,, Aminn~

Monday, November 29, 2010

Geli!

Sumpah aku geli meremang bulu roma pas baca post sendiri..yeks!!

Seriyes weh geli,,aku tnga geli kat diri sendiri ni. Kadang kadang bila pikir balik aku rasa macam tak percaya je aku penah jadi macam tu. hishhh eeeE! *bulu roma kat tengkok aku berdiri for real okke!!*

Tapi bila pikir pikir lagi, mungkin ada hikmahnyaa..nasib bek aku penah jadi seorang yg menggelikan. Kalau dah tua baru kena, lagi la terok kot..

Sindrom geli ni akan datang bila aku terbuka enti entri lama dalam blog aku sendiri. Ala.. zaman kononnye 'berbahagia' dulu.. Serius weyh,,aku nak muntah dengan ayat yang aku sendiri penah tulis dulu. Macam budak budak!

Fenomena ni mmg aku dah lama nak lupakan dan kalau boleh tak nak ingat langsung. Tapi sekarang ni asek bermain main di depan mata aku tanpa dipinta..I mean orang lain la.. macam tak percaya pon ada. Bila aku nampak sesetengah couple ni, aku rasa aku nampak diri aku yg pernah poyo pada suatu ketika dulu. Ouh, tak bleh blahh ngan poyoness sendiri T.T

Nak tulis panjang panjang pon tak guna, just nak bagi tau la kan kat suma, kalau nak rasa poyo ni, bekapel la time muda ni. Tulis kat blog korang pasal perkembangan kebahgiaan dan liku liku sepanjang dalam relationship. Nti bila korang dah clash, baca balik then mase tu la baru terpikir yg betapa poyo nye korang tapi ni bagi yg pernah ada pendirian tak nak bekapel laa.. haha.

Oklabai!!


*tah tah satu hari nati bila aku dah tua, entry ni pon aku geli baca =p

Sunday, November 28, 2010

emo tapi sempat pomot :p

Tau. Boring kan my entry lately. Blame the hormone!! yeke? tahla. confius akuh!

Ok. A month after wearing Premium Beautiful. Great! Rasa macam bagus pon ada :p haha. tak lah. Merepeks. Kesimpulannye tak dapat nak dicerita dengan kata2. Cuma,,,,

yeay!! :D

Why I choose PB as my solution to reduce weight? Its because of...
  1. I have knee surgery impact which caused limited body movement esp movements relate to tendon. So, nak kuroskan kaki pon ssh since tu lah part paling 'semangat' membesar sejak i stop jog n silat..last time join member2 men futsal pon macam hapeee jeee.. sayor!
  2. My BIG problem in reducing weight is makan! Cant stop munch as long as ada makanan depan mata. Ssh nak tahan la boleh kataa.. Orang goda siket je, terus nak join..So, bila pakai PB ni, makan siket dah rasa full. Makan lebih, rasa nak muntah. So, tak heran sgt dah skang kat makanan2 sedap nihhh.. Cehh,, belagak pulaks :p
  3. PB mmg dah lama I aim nak guna since kat U dulu. Tapi tade duet. No money no talk..hihi
  4. Inspired by Atie!!
Ni nak pomot sket la bendalah PB ni.. bukan orang yg banyak lemak nak jadi kuros je guna benda ni tau.. utk yg kuros nak shapingshaping badan pon sangatlah sesuai jika guna bendalah ni...cos actually benda ni is for shaping. For Ideal shaping.. yg gem gem bleh jadi kuros, yg meleding bleh jadi berisik sket lah kat ehem2 kan.. well, i tak kawin lagi so, macam segan nak speak out loud pasal benda ni since I know there will be guys out there reading this post. hehe..Ni pon rasa nak tulis kat cni lepas baca Mrs. Kown punya entry.. hehe

Ermm..kalau ada sapa2 berminat nak tahu lebih lanjut pasal benda ni, I boleh tolong..I'm not a dealer ok! But i know who's expert in this PB thingy.. and I just wanna share wif u guys.. syering kan keringgg kann:p...benda ni mmg mahal tapi bleh pakai lama beb.. lepas kawin pon still,, mesti lagi perlu masa tu kot. hehe..so, pasal rega,tutup sebelah mata je la.. lagi pon kerja bagai nak rak tapi duit tah kemana,, bek bagi manja sket kat badan sendirik. ye dak? hehe

ouh ya, guys pon boleh cuba.. ada je bapak orang pakai. tapi dia secret2 je laa.. dah mujarab, baru dia heboh.. tak pecaya? baca testimoni nih :p





Wednesday, November 24, 2010

ngeeee :D

Happy jap rini sbb opis mate kate I dah kur kurrrr :p



*ni buat I makin semngat nak eksersais nih!!!

Tuesday, November 23, 2010

new me? perhaps..haha

miss them two. time are too fast ticking until i'm even not realize they are growing too fast..


eca during her registration at UM. mase ni kuros lagi :p

during raya..

payed before he enter his beloved asrama..

latest pic taken by me before harry potter!

tu je kot. hati tak keruan lately. asek ingt kat family, parents, home, siblings, adik adik, nenek,,cikeng,,,, i think i need therapy but dont know which therapy most suit to me... blog pon bertukar jadi macam emo je..layan je la korang eh..


*hope my adiks tak bace post ni.. malu :p

Monday, November 22, 2010

pagi isnin yang mahal :\



isnin ni plan nak siapkan kerja yg tertangguh dek kerja2 lain yg urgent. jadi, semua 'hiburan' ofis perlu di off dahulu supaya dapat saya konsentret buat kerja. ouh ya, semalam best dapat release tension g melawat minatang minatang..malas nak type dah. pic speaks louder then words kan. haha. bleh ke macam tu :p
njoys the piccas :)

Mr. nuri!


the lazy piggy


'hensemkannn saya,'' kata lembu hensem.

sunbear!

there u go, orang utan!!! we came during their lunch time. sangat cute ok! ekceli ada cerita kat sini tapi tak berkesempatan lagi nak upload gambar and all.. later k!

giraffe!

and last but not least,, soruu!!!
cuba teka saya makan kat mana ni. sedapppp.. air limau serai ngan nasi ayam adik beradik ngan ayam penyet gitu. hehe..

okla. that's all update for today..next time cerita lagi..chiow!

*amboi amboi...mentang mentang bos tak de kat opis seminggu, bukan main rancak blog bagai yehh.. keje keje!!!

Friday, November 19, 2010

salam sore pakk!!

dengan ini saya mengumumkan,,, saya sedang bosan!!


ARGHHHH!!!!!!!



thank u!



*sampai bila nak macam niiiiiiiiiii :(

Tuesday, November 16, 2010

:)



video


tersengih sengih setiap kali denga lagu ni :p

Monday, November 15, 2010

days to remember

salam alls. tajuk tu saja je konon macam gempak. hari ni genap enam bulan i'm being single. sedih but in the same time proud cos i've gone thru the hard days. pagi2 lagi dah terasa ralat. my darling Chantek got her first stratch. huuuuuuuu.... kancil sape tah punye pasal la nih!! bawak laju then buatkan aku cuak lalu terlanggar devider rumah T.T dah la tak bese lagi nak drive auto nih!! looser nye raseeeeeee!

arrived at PJ, masuk meeting, then kepala tak dapat concentrate. I hope boss din notice me melanguting since he's really hope me to handle the dealing part next week when he's not around. bosan gela kot dok cite benda ni..

ok ok.. point utama sebenanye,,

  • ulangtahun setengah tahun being single..keypoh gela!
  • terasa 1 tamparan hebat kat kepala hari ni setelah mandapat berita dari membe..and baru sedar yang selama ni aku perasannnnnnnnnnnnnnnn!!! omg! never thot i'm facing it :\
  • ini entry khas utk aku : a'a, sila jangan perasan!! terima kasih..
kesimpulannye, aku tak boleh buat kerja hari ni and aku rasa macam nak pg mana2 tanpa haluan sampai minyak keta habis pastu isi lagi pastu pg la mana mana selagi aku dapat release. aku pon tak sure aku tension ke, marah ke, terasa looser ke, ape ape je la..hati tak tenang, Tuhan je tahu :\ tapi ape yg aku sure, I'm still have supportive frens. thank u frens. thanks a lot :)

makkkk~~

Monday, November 8, 2010

wishlist!

I'm thinking of having new this...



since suma kasut dah lama, i think of having a new one! baru ada semangat nak menapak!! hihi..

kalau u alls perasan, apa wishlist yg i dah delete kat list tepi tuhh :p

Sunday, November 7, 2010

....nothing..

Dullness is back in my life. Werking everyday and this Ardh office already be my second home. No huha huha, no movies, no lepaks as always. It will happen when there's something must have to be done only...

The glorious thing is just right there. Now I need some more patient or maybe, EXTRA! I dont know. Like what my fren said, ''redha a, REDHA..''



Yes, I'm learning and still learning frens..thanks buddy :)