This is she

My photo
selangor, Malaysia
rambling is her new activities lately..so, just let's her do the talking..

Tuesday, June 30, 2009

mahu diet tapi xmampu.

haha. post yang mencerita kan kelalaian kerana xstudy dulu, keobsessan kerana terlalu risaukan kenaikan berat badan yang tidak la seberat mane lagi, kerakusan kerana terus beli tanpa berfikir panjang dan kecerry-berryan aku ;p
nak jugak kurus kononnye, dan akhirnye membawa padah!

ok. kelmarin, kekaseh belikan aku ni...


haaa.. untuk reduce weight. bukan kekaseh pakse tau. aku je just wanna try test ok ke tak menatang neh! hehe... carik pasal kan ;p


ye, kononnye nk kuros sgt kan. emm. nak dijadikan cerite, aku try after dinner hari sabtu. katenya 5 to 13 hours pas tu akan cerry berry. namun aku ok sampai keesokkan hari nye. xde pape hapen.

tapi 1 bende yang luarbiase terjadi, aku rase sangat cargas dan ringan badan . pagi ahad tu bangun subuh then x boleh lelap dah pastu. siap g pasar pagi, masak2, lunch, dan sebagainye teruuusssss la till malam baru aku tdo balik. best kan? hihi

ok. tibe saat nye di pagi hari isnin. dimana aku wajib datang ke tempat kerja kerana pihak MQA nak buat inspection terhadap kolej baru kami. but the thing is, aku seriyes xdapat mengagkat badan kerane,,,,

bagun je pagi tu aku da rase effect ubat teh tu. perghhhhhhh..............

cerry berry beb!!!

lemah 1 badan. shaky, lembik plus sangat kosong perut. lalu aku pon mc yang xde pon dapat mc pon dari Dr. pon. huh! so, sorry orang orang di ofis sekalian. aku tidak sengaje. xnk amik risiko drive 1 jam ke ofis dalam keadaan perut tidak selese malah sakit bagai dipulas2.. so my part xde sape yang dedahkan kepade MQA. weeeee ;)

dis morning update to the person yang involve, da agak da, every people kene balun. camane aku nk lupekan hari tu pon aku da kene balun gak. n part yang paling best adalah... Dr pon kene sound direct. haha. sampai die nak benti keje. kiki. opsss. aku terlalu mendedahkan perkara yang perlu dirahsie kan ke?

hah! nasib leeeeee!

ok sambung balik. about the ubat kurus badan tuh. yup! mmg turun berat aku sebanyak 1.5 kg!!! haaa... 2 hari je mmg berkesan la hampir 2 kg berat turun. sape2 nak try teh tu, boley la cube se-sachet. hehe. aku da surrender xnak teruskan. fullstop!


so, here i am :)

makan makan dan makan. hihihi





n thanks for the main cast here.


u are such a lovely companion <3

emm. tu je la. sekian terima kasih.

mode hari ni *HAPPYYYY* XD

3 comments:

aDam ra'Uf said...

xpe2 next time diet k
;)

cBonKsuNaniE said...

Seyes Ke maciK Ubat tUh berkesan..nAK terai..hahaha..teh die Cedap x?? kaLo rs ala2 jamu tuh xterjamu saye..uhuk2

a'a nazzirah said...

adamraufz: okkey! :)

cbonksunanie: ok je bau die x terok cam jamu. nk try? saye ade lebey. hehehe..tapi sakit tau. yela kan. bak kate pepatah no pain no gain. hahhaa