This is she

My photo
selangor, Malaysia
rambling is her new activities lately..so, just let's her do the talking..

Thursday, June 25, 2009

nak try ke tidak.. haihh

ok all. straight cite ape masalah aku kali ni. status aku skang ni adalah nak cari kerje baru. bukan ngade2 xbersyukor dengan ape aku rase skang, tapi aku tetapkan hati untuk ni kerana :-

1. aku da rase ini tugas yang besar nak mendidik anak bangse. if aku tersalah aja dan x buat dengan penuh dedikasi, jenuh nti nak jawab kat akhirat. options, g wat master carik ilmu banyk2 dulu baru dok sebok ngaja anak bangse. ewah!

2. aku x suke management cni. ok. now mmg ok but by the time perlukan commitment, pihak atasan suke gunekan golongan bawahan ni macam kuli dorang habis habisan. habis diperah nye kami2 sme ni. aku xkesah utk buat sme keje. tapikan worth ke aku keje bagai nk rak tapi kebajikan x terjage? g keje dalam keadaan xselamat ngan mamat psycho? gaji cam ciput? hari2 drive lame pegi balik yang konon nye nak sponser tempat tinggal? arghh.. ni mmg da kene tipu dengan janji2 manis mereke. sit!

3. aku rase xbanyak bende aku bole belaja kat cni. ade la jugak but, terhad. lagi2 aku x boleh keluar pada hari sabtu kerana kerja separuh hari. damn la keje weekend. aku nk enjoy gak!

4. appointed as lecturer tapi aku rase macam kerani je keje kat cni. haa. yang ni pk pk sendiri k. bayang kan cemane hari2 aku dok angkat sme call kat ofis ni. ya, not big deal but if too many calls, sampai bile keje aku mau siap!

5. janji2 manis yang da berjuta aku denga tapi 1 hapak pon xde!

6. x sanggup dah aku dok menipu budak2 yang nk belajar kat cni. kesian aku tgk padehal dorang leh pg jauh lagi. emmm...

ok la tu je. banyak lagi act. tapi sudah2 la...

skang ni plak yang menjadi tande tanye aku adelah, aku ade try nak dapatkan koje as PA cum admin. multitask la kire... ye, aku minat. sangat minat. tapi rase rugik lak ngan degree yang telah dihasilkan. emmm...

tadi call person in charge about the post. die nk jumpe bile2 mase . aku cakap weekend ni boley? then die kate ok. then die akan call balik. haihh.. ni la yang buat aku teringat balik mase aku apply keje kat VIC ni dulu. sempoi je intervw nye. patot pon sempoi cos orang nye cam hampeh. aku takot dapat bos cam hampeh lagi. kate nk ajar every thing. satu pon tarak!! but he waste my talent! aku rase cam aku boley buat more than this. or aku yang xsesuai jadi tenaga pengajar?? kot..entah le..

haihhh........mengeluh lagi!


dah la. masa utk update.
last weekend activities.. jeng jeng jeng...

hehe.. gerak dari rumah selepas subuh okke!




sampai2 terus line up. penat seyhh..berator panjang!




tgk jele dorang jalan...





purak purak je tuh. hihi




fara faizal




snap sane sini wif incik kekaseh. ngeh ngeh..




balik dahh..ops blom lagi. g mandeyy!!




hutan rimba kanching :)

_____________________


back dated update. dah dah. sangat bz hari ni actually. things to do.

1) filing alllllllll files. cam hampeh! rase cam kerani pon ade.
2) soklan final bebudak ni beserte marking skima. 60 soalan okke! mati!
3) permit mengajar thingy. leceh la nk sedia itu ini.
4) documentation nursing. wtdoublef! pehal la tbe2 aku pon terjebak bende nursing neh.
5) resume n all kene pass up kat dr. berape kali ko dah hilang kan aku pnye detail hah? hampeh tol!
6) follow up budak budak ni punye projek. rase cam buat pendekar seabad je.hehe
7) hias board
8) ready class for tomorrow n most important this monday!
9) lesson plan! 15 lesson plan!

omg banyak nyeeeeeeeeeeee..
ok. yang paling best nye, semue ni due date nye ESOKK!!
ok stop! buat sekarang!

bayangkan aku yang sedang menggelupur nak siapkan semua ni @.@
bye!

3 comments:

aDam ra'Uf said...

sandal tue sgt penting..ehe

cBonKsuNaniE said...

mAciK U dah Bukan kat companY iza KAgi kah?? Che'gu kat ne Now??

a'a nazzirah said...

adamra'ufz: haha. itu je lee

cbonksunanie: yup. cegu maen maen jehh.. hehe.