This is she

My photo
selangor, Malaysia
rambling is her new activities lately..so, just let's her do the talking..

Monday, May 25, 2009

mode rajen menaip blog

salam. hari yang penuh dengan azam dan kesungguhan baru. ape azam tersebutt??
semuanya seperti di bawah.

1) mau KURUS!!!
mulai hari ni, setiap hari is my fasting dayyy. puasa di sini merujuk kepada hal-hal yang berkaitan dengan pengurangan makanan yang diambil dalam meal seharian. selameni aku mmg makan x hengat punye. bak kate cekgu, batu-kayu-je-aku-tolak.hehe. so, start hari ni aku da bole diet dengan bersungguhnye. except weekend je bole makan dengan banyaknye.ehehehe ;D


2) simpan duit weyyy!!!
haaaa...azam nombor 1) sebenarnya adalah rentetan hal no. 2 ni lah. kene la ikat perot da pas ni.cam sedih je bunyik. bnyak sgt aku kene tanggung pasni.
antarenye,

1. duit kete dan minyak
2. gatal nk pakai hanpon mahal. nak bagi puas hati :)
3. duit simpanan masa depan. ehem ehem. paham2 sendiri la noh! ;p
4. ptptn weyyy!!
5. mak abah n astro bill
6. belanje dan etc.

ade lagi act. tapi aku maleh nk sebot cos tah pape. emmm.. sempit dowh. selameni ok gak la ruang de la nk belanje makan tu makan ni. now da fully duit ngam2 je utk hidup aku sebulan. 3minggu je kot.hehe. gaji dah la ciputt..separuh je ngadap ke kete. nk mintak mak abah, fuhh mmg segan beb. stat aku koje ritu mmg da xmintak duit mak abah dah. aku bukan anak orang kaye nk mintak2 lagi kat parents. beruntungla kawan2 yang masih parents sponsore di luar sane yee..adehh. sedih jee.. sob sob.ape nak buat.

kate mak, kene gak hadapi sme ni. bia biasekan ssh sempit sekarang. nanti senang mase depan. kadang2 aku rase, bile sampai nilai duit ke tahap negative ni la aku akan kerah daya keringat aku utk cari income lebih. selameni dok plan je tapi xbuat2. mebi sbb kesusahan tu xdatang2 lagi. n now, bila da sesak, baru tau tinggi rendah bumi dipijak. ewahhhh!! betol ke peribahasa aku neh. tibai jeee ;p

lagi 1 bende yang mengajar aku. MOST important thing happen to me. aku rase, bile dalam keadaan ssh ni la aku akan sentiasa ingat tuhan. asal senang sikit je, mule la solat lengah2 kan.., dok mengumpat sane sini, dose sane sini..haisshh. banyak lagi la. tak ter list. now baru la nk sedar. kalu cenggitu, bek la aku teros hidup bersederhanaan kan?? tapiii... nk gak rase kaye... tah le. mintak je yang terbaik dari yang Maha Mengetahui~

3) nk jage kete leklok

untuk pengetahuan sume, insya-ALLAH next week aku da mule gune kete baru. macam kerete sendiri la kire.hihi. xde la baru pon act. kete along aku yang x digunakan, maka akula penggunanya. xdela dok rebut2 pakai kete angah da pas ni. angah da bole pakai kete die dengan tenangnye selepas ini. kire sambung bayar la. xbayar full pon. bak kate along, baya separeng je. kire cam aku tolong die, n die tolong aku gak laaa... da terpikir2 nk decor ape dalam kete tuh.hihi. soon.. soon..

4) cari koje lain cepat!!
ni lagi 1. aku hope sangat aku dapat koje gov before bulan puase tahun ni. bukan ape.. aku da kene cepat bertindak ni. lame2 aku kat cni bole sakit jiwa beb. emmm... dok follow up kat human resource pon segan je camane nk dapat cepat. xpe2. teruskan berusaha. bashyaaa!!

5) side income~
hihi. bende yang da lame plan tapi tak jugak terlaksane. dari bulan bape tah aku dok plan tapi xbuat2 lagi. bulan depan berjalan la tusyen ni. home tusyen. aku akan target anak2 jiran dulu. ika, get ready yea. da sebulan if mak bapak dorang rase ok, aku akan besarkan ke taman2 perumahan berdekatan.kikiki. maleh la nk ulas panjang, takot xjadi je. bia jadi dulu baru aku cite panjang lebo noooo....

emmm. stakat ni je kot. aku da kene serius da pas ni. selalu sekadar cakap. now cakap-dan-buat!! yeahh... cenggitu la baru berjaya. kikiki :)

ok la.gtg. have lots of work to do act.

da~~~

**gambo kete 'baru' akan di upload later k. tata :)

5 comments:

si bunget'z nikky said...

ssungguh bersemangat~~ gambate a'a

syikin said...

tak sabo nk nengok kete baru A'a! hehe

go go semangat A'a!

a'a nazzirah said...

nik : jom nik same2 kite.hehe

syikin : huhu. xde la baru sgt pon. buruk de le. papehal pon, tunggu~~

aDam ra'Uf said...

;)

Cahaya hidupku said...

a`a nk wat home tusyen meh join aku..hehhe..