This is she

My photo
selangor, Malaysia
rambling is her new activities lately..so, just let's her do the talking..

Saturday, October 16, 2010

Pengalaman pertama ke Konsert! =P

Straight to the point. Malam tadi buat kali pertamanya dalam sejarah hidup aku pergi ke konsert! showcase ekceli.. hehe.. selame ni pon kalu pg konsert yg tak payah bayar yang showcase free sane sini cam tu.. tapi kali ni aku rasa ok kot nak join sbb aku tak payah nak gerak sana sini sangat, lompat lompat kee... just seat, and relakss...so, aku try...

Ekceli, aku tak de la fanatik sangat ngan artis ni. Aku suka lyric yg dihasilkan je. Music yg diperdendangkan pon lain dari yg lain.. Lyrics plak almost yg memujuk hati.. sejuk, sayu dan insaf lah kalau dengar selain dapat berhibur..

Sampai je kat Wisma MBSA malam tadi aku terus teruja sbb tak sangka ramai jugak yg hadir. Bila masuk, dah duduk, tenang sekejap... Tapi bila Maher Zain keluar, ok, my adrenaline macam tak sempat2 nak keluar. eksaited beb!!!! haha =p



hensem! :p

speechless and I do enjoy the Showcase.. really enjoy and I adore him :)



9 lagu dalam masa 1 jam setengah rasa macam sekejap sangat.. masa tu terdetik dalam hati, "aku mesti beli album dia" and Alhamdullillah, lepas showcase habis, terus ke lobby dan terbeli la satu album. boleh la melalak sensorang dalam keta pas ni :p

ouh ya, kenapa aku adore mamat ni? Sejarahnya mamat ni penah lari sket dari syara'. Dia ni kalau tak insaf, skang agaknya dah duet ngan Lady Gaga kot since dia penah keja kat salah sebuah pusat recording kat New York. Tapi Allah Maha Penyayang....dia insaf sehingga menghasilkan sebuah album Save the Soul untuk share dengan semua... Bagi sesapa yg suka jugak dengan mamat neh, next year dia akan come back to Malaysia utk buat Konsert! malam tadi just a showcase anjuran Raudhatul Sakinah dengan menggabungkan kempen, "Anda Bijak, Jauhi Zina, Save The Soul"...

boleh tahan loyar burok mamat nih. suka melawak dan dia sayang Malaysia. kata dia la...



For the rest of my life by Maher Zain..

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO

And theres a couple words I want to say

Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I...I`ll be there for you

I know that deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO

And theres a couple word I want to say

*Repeat Chorus

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Repeat Chorus

I know that deep in my heart..

**selalu berangan ada orang bagi lagu ni :p!

4 comments:

Faiz Faiza said...

a'a ni mesti tidur dgn hati bbunga2 nih!

BTW, album MZ tu Thank You Allah
Save the Soul theme utk showcase ni.

dpt close up pict?

sangzmer said...

for the best of my life!

A'a Nazzirah said...

buat la lagu ko mer kalau nak meletops macam maher ni mer.. hihi :p

A'a Nazzirah said...

kak faiz dapat close up pic ke? a terus balik pas concert.. akak nak tau tak, ada la 2, 3 hari mimpi2 maher zain ni :p
nti jumpa kat pendekar seabad akak bawak recorded showcase dia k! nak tgkk!!!