This is she

My photo
selangor, Malaysia
rambling is her new activities lately..so, just let's her do the talking..

Wednesday, July 22, 2009

too much kot!

*mode penyembuhan*

sedih. kecik hati. makan hati. unexpected. shocked. = haihh..redha je la.

emm. nak cerite pon xde mood. tak payah cite kot sbb cam tak sesuai utk bacaan umum. cume rase xdapat nak lupekan bende ni. ayat tu keep rewind n rewind dalam otak aku. aku pon tak tau kenape bende ni boleh bagi impact yang amat sangat bagi aku. jauh tetusuk ke dalam hati aku terase dengan kate kate pedih tu. fuh~ saket nye tuhan je tau.. tapi, xpela. sape la aku nak menentang. aku sedar aku siape.

selame 23 tahun aku hidup kat dunia ni, baru aku sedar sekarang bukan semua perkara yang baik akan di balas baik. dah berpuluh tahun kita cuba buat yang terbaik pon belom tentu akan dihargai. walau sedalam mana pengorbanan kita terhadap orang tersayang pon, belom tentu akan di balas baik. bukan mengharapkan balasan. hanya secebis kepercayaan dan sokongan. lagi2 dari ahli keluarga sendiri kan? aku percaya dengan kata kata ni ...

' what u give, u get back'.

ye. termasuk yang tidak baik jugak. kalau aku buat jahat kat orang lain, yang jahat jugak la aku dapat nanti. malah 2 kali ganda jahatnye mungkin.

mungkin ape yang aku buat selame ni tak cukup bagus utk mereke. mungkin mereka harapkan lain dari aku, tapi laen yang aku laksanakan. tapi aku da berkorban beberape lame apeee. xcukup mungkin.. tah laa..
atau mungkin aku yang tidak sedar dengan ape yang aku buat selame ni? walaupon aku berniat baik tapi bagi sstengah orang mungkin menyusahkan dan meluat bagi mereka..sampai aku banyak menyebabkan orang lain terase seperti ape aku rase sekarang? mungkin jugee..

n now bile bende ni happen kat aku, aku rase cam 1 impact yang sangat besar n sangat terase hati dengan kata-kata itu. bukan sekali tapi 2,3 kali.. mungkin tu yang menyebabkan aku boleh terase sangat sangat sangat... :(

tapikan,, kenape aku nak terase beriye eh? boley tak buat bodoh je ngan bende2 camni? ke aku ni terlalu sensitive?? orang bergurau pon, terabsorb gak.. tapi aku da cube. tapi tetap gak x bolehh..

kepade pembace, xde pape pon ni. saje je meluahkan ape yang aku tenga dok pikir. nak cerite pon sekadar ni jela dapat di ekspose kan. xde pape pon. just cube untuk belajar makan dalam. mungkin small matter je kot bagi sesetengah orang but aku sangat tidak dapat melupakannye..

kesempatan ni aku nak mintak mahap la kat sape2 yang penah terase hati kat aku noo.. yela nak mintak maaf pon xkan nak tunggu hari raye kan. sementare aku tnga beringat ni, seluroh orang yang penah aku kutok, ye, sangat ramai..termasukla orang yang aku gurau2 je kutok, orang yang aku x peghasan pon yang penah lukekan hatinye, semue2 lah. temasuk la sape2 je pembace blog ini :) aku mintak mahap banyak2 nooo.... ni je la cara aku nak bersih dan legakan hati aku....

mulai hari ni aku nak mula kan hidup baru. ewahh! biarkan saje ape nak jadi selepas ni. aku takkan amik kesah ape yang berlaku di sekeliling. biarla baik buruk jadi, selagi tak de kene mengene ngan aku, aku akan senyapkan diri.aku kene belajar makan hati. terlalu banyak melantun kot aku ni.. hehe..

anyway, aku manusia biase, bukan superman, malaikat or what-so-ever. walau ditahan ape yang tersirat dalam hati, namun melimpah juge dengan air mata. ye, aku selalu kalah dengan itu. bagi sape2 yang kenal aku, mungkin tahu...

sekian..

3 comments:

echa said...

ye,sy sgt mengenali anda a'a..hehe..x salah kite nangis coz leh release ur sorrow but have 2 control..neway,aku rase aku fhm what happen 2 u..bnyak2 sbar k..xspecially wif our own family..coz only drg je yg akn bersame2 ngan kite mase ssh n snang..maybe skg x rase but bile drg dah xde nnti barula kite ingat sume jase2 drg..dis is for u n me too..n if 1 day aku rase mcm yg ko rase skg..tlg remind aku wif da same thing k..=)

to my dear fren,

“Jgnlah kamu bersikap lemah. dan janganlah
pula kamu bersedih hati, padahal kamulah
orang-orang yg paling tinggi darjatnya jika
kamu orang yg beriman.”
-Surah Al-Imran ayat 139

renung2 kan dan selamat beramal!

haslinda said...

uit..wat happen??? xper segala kesilapan anda dimaafkan..hihih..akak pun sama gak kalo ada salah silap harap dimaafkan juga..huwaaaa..dah rs cam hari raya laks..hihih ;)

a'a nazzirah said...

eca : thanks ca. for the nasihat. betol ape ko cakap tu. mebi kita sendiri yang tak sedar diri kan. makin hari semakin rasa cam bagus dan ok tapi hakikatnye orang nampak kita mungkin makin 'berperangai'. tah laaa.. terime je la bende2 ni sume.. thanks again ca.. keep bace blog aku k. hehe..

kak linda : hehe. selamat hari raya kak. hehe. semua orang a da maafkan kak. termasukla akak. :)