This is she

My photo
selangor, Malaysia
rambling is her new activities lately..so, just let's her do the talking..

Friday, September 25, 2009

welkam bekk!!!

assalamualaikoom!

hehe. sudah lame tak aku sentuh keyboard pc opis ni. cuti seminggu lebey kurang lapan hari sampai sekarang ni dah sejam lebey nak tarik mood wat keje xdapat2 lagi.haihh..

alih alih, 'tepaksela' update jap kat blog neh. hehe hehe hehe...

rewind~

kames lepas :
aku tak plan pon cuti itu hari walaupon mood balik kg tu dah membuak buak. namun, panggilan di rumah lebih kuat disebabkan bapak aku masuk wad. tenga malam along call n msg kate abah sesak nafas. aku hape lagi, g opis, habaq kat bos, lalu pulanggg naseb bek bos aku bek. bagi balik. siap suroh kau balik lagi g tgk abah. mmg best la bos aku neh!! sepanjang pejalanan hati x kruan tuhan je tau. kesian gak kat yang terbabit same. tak pasal2 la ade orang tu kene tempias aku tenga gusar gundah gulana kann.. sorry dear.. sesampai dirumah, ok. everything tbe2 jadi fine saje. jumpe abah di hospital pon die ok. sakit die beransur pulih n aku tau yang abah sedang sakit lagi tapi die tahaaaan je. kesian abah.

jumaat :
sedih okke! 1st time rase mak abah takde kat umah. mak kene jage abah kat wad. aku le kene jage umah, adek2, buke pose kene masak sumee.kuceng kuceng lagih... nseb bek nenek pakcik tolong jagekan. pheww~ ssh jugak nak manage rupenyee.. emm.. hikmah2..but lucky me, abah dapat pulang setelah puas die memujuk dokternyee.. alhamdulillah...aku pk dah nak standby raye kat spital tahun ni. hehehe..

sabtu :
preparation raye. rendang ayam, daging, nasik impit, sebagainye dibuat cam bese. rilekkk je mak boleh buat sensorang sebelom ni. ni aku tolong pon rase cam penat gelah!! but it was fun! aku belaja buat rendang ayam superb sedap.hehehe.. abah?? abah ok. cume perlu berpantang makan. besela nak raye, sume bende nak taram. tapi aku tgk abah tak berpantang langsung pon... emmm.. takpela. asalkan terkawal lagi kire ok. kebal tol orang tue tuh. tapi papehal pon aku doakan die panjang umor n boleh buat keje seharian cam bese tanpe mengambil kesah sangat sakit yang die hidapi sekarang.

ahad :
RAYA!!!!!!!!!
hehe. best but soooo sayu. abah sakit pagi tu. suasane muram je pagi tuh. emm. nak upload pic pon rase cam tak best plak. captured sekali ngan mood pagi syawal yang sedih. wuuuwuuu..
but the sadness tu habis setelah ereena n elisa datang beraye :) anak buah kazen gue, sekali la gue punye anak buah gak la kiree.. hehe. sangat la lame x jumpe dorang yang sangat cute mute tuh. lagi2 si ereena yang tak berape fasih berbahase malayu tuh. bley die kate 'this is gorrilla's food' sambil menunjukkan buah rambutan kat kitorang. hahhaa. last last die gak makan buah rembutan tuh. kiki. comell. rase nak jumpe men2 ngan dorang lagi... kimi ngan arith je tak sempat beraye.. isy! 2 orang ni lagi geram!!
p/s to kimi n arith, g claim duit raye dari maklang a'a kat nenek kosun yea. hehe ;)


isnin :
raya lagi. sesi dengan kawan2 lama. sekolah rendah punyeee. ala ala gathering gitu, tapi xsemue ade. nak meet amira, saidatl dan mirhana. tapi tiade contact. sdeih kan?! xpela. next year. hehe ;p
since1st raye is sesi raya denga sanak sedara belah mak, raya kedua ngan femeli abah lak yang rajin datang menjengok abah dirumah. dulu raye aku sebok mengutip duet dari derang. but now my turn to tabur duit kat anak2 dorang yang berderetsss tuh.. gela lah! tapi, tetap njoy sbb kate pepatah ade menyatekan, tangan yang memberi adelah lebih baik dari yang menerime :)

selase :
rayeeeee aje. non stop!

rabu:
raye dengan santainyee. opss opss.. preparation. haha.

kames :
ok. the day! bangun awal, masak2 banyak banyak,dari pagi sampai petang, then tunggu tetamu istimewa... hahhaa.
nak cite ke ha..
emmm..
.
.
.
.
.
.

xpayah la. macam top secret plak. keke. pendek kate, banyak dugaan, namun aku gembire.hehe..kire macam my 1st step to get foward laaa ;p da kasik clue dah tu. hehe
eh, chop! bukan bende2 risik tunang bagai okke! sila jangan salah sangke. hehehe ;p

tapi hari yang mmg paling memberi seribu erti syawal aku tahun ni XD
*happyhappyhappy*

jumaat :
KEJE. ok, bosan. sampai laaa ni aku xboleh nak fokus wat keje. dah la tadi sesat kat shah alam! bikin malu jaaa.. semue tol pon aku g hulur duit raye. smart tag pon da habes. macam macam hal.

dah la. mari bekerje. gambo? later k. hehe

sekian~

3 comments:

aDam ra'Uf said...

rsvp :

next event
Date: Saturday, 03 October 2009
Time: 12:00 pm kebwh
Location: AU 3

( ) Attending
( ) maybe attend
( ) Not Attending

:)

a'a nazzirah said...

surely superb conform attending!

insyaallah :)

aDam ra'Uf said...

yeaHH!!
:D